
Հոկտեմբեր, 2016թ. - Մաքուր տեղափոխում: ՀԻԴԵԽ-ի նոր տեղափոխման ուղեցույցը առաջարկում է հիգիենիկ լավագույն փորձերը:
Օգոստոս, 2016 թ. - ՀԻԴԵԽ-ի Գլոբալ Շարժումը: Հաշվի առնելով սննդի հիգիենայի սկզբունքները աշխարհում:
Հուլիս, 2016 թ. - ՀԻԴԵԽ-ի համաշխարհային կոնգրեսը մտադիր է սննդի արդյունաբերությանը վերազինել անվտանգությամբ և հիգիենիկ նախագծման մեթոդներով:
ՀԻԴԵԽ-ը խորհուրդ է տալիս հետևյալ գրքերը, որոնց համահեղինակներն են հանդիսանում ՀԻԴԵԽ-ի փորձագետները: Այս գրքերը առկա են Էլսեվիերում:
Սննդի արդյունաբերության մեջ հիգիենիկ վերահսկողության ձեռնարկ (1-ին հրատարակություն)
Այս գիրքը հանդիսանում է տիպական հղում սննդի արդյունաբերության համար գլխավոր հիգիենիկ չափանիշների մասին: Այն տրամադրում է սննդի հիգիենայի հետազոտության առանցքային միտումների համապարփակ ամփոփ բնութագիր և վերանայում է ընթացիկ լավագույն փորձերը հիգիենիկ նախագծման ոլորտում: Օգտագործվել են արդյունավետ հիգիենայի կառավարման ռազմավարությունը և մեթոդները՝ հիգիենայի գործողությունների արդյունավետությունը գնահատելու համար:
Սննդի արդյունաբերության մեջ հիգիենիկ վերահսկողության ձեռնարկ (2-րդ հրատարակություն)
Այս գիրքը շարունակում է մնալ հեղինակավոր հղում նրանց համար, ովքեր կարիք ունեն ստանալ պրակտիկա: Այս գիրքը ներկայացնում է վերջին տեղեկությունները հուզող հարցերի վերաբերյալ, որոնք առկա են սննդի արդյունաբերության նախագծման ոլորտում: Այն նաև ներկայացնում է այն գործողությունները և գործընթացները, որոնք անհրաժեշտ են հիգիենայի ոլորտում լավագույն փորձերը բարելավելու համար:
Հիգիենան սննդի մշակման մեջ (1-ին հրատարակություն) - սկզբունքներն ու փորձը
Այս գիրքը հանդիսանում է սննդի արդյունաբերության լավ հիգիենայի փորձի հեղինակավոր և համապարփակ գրախոսություն և հիմնված է Հիգիենիկ Ինժեներիայի և Դիզայնի Եվրոպական Խմբի աշխատանքների վրա: Այն գրվել և խմբագրվել է տվյալ բնագավառում համաշխարհային ճանաչում ունեցող մասնագետների կողմից: Գիրքը իր մեկ հատորով տալիս է անգնահատելի հղումներ սննդի անվտանգության մանրէաբանական ռիսկերի, կանոնավորման, սարքավորումների նախագծման և հիգիենայի կառավարման վերաբերյալ:
Հիգիենան սննդի մշակման մեջ (2-րդ հրատարակություն) - սկզբունքներն ու փորձը
Այս վերանայված և թարմացված տարբերակի համահեղինակներն են ՀԻԴԵԽ-ի փորձագետները: Այն ներառում է նոր նյութեր այնպիսի կարևոր և վերջին տարիներին առաջատար դարձած ոլորտների մասին, ինչպիսիք են՝ աղտոտման ուղիները և սպասարկման հիգիենան: Առաջին մասը ներառում է սննդամթերքի մանրէաբանական անվտանգության ռիսկերը և հիգիենիկ կանոնավորումը, իսկ հետագա գլուխները լուսաբանում են գործարանների և ենթակառուցվածքների հիգիենիկ նախագծումը և հիգիենայի փորձը:
Սննդամթերք արտադրող գործարանների հիգիենիկ նախագծումը
Այս գիրքը ապահովում է հեղինակավոր ակնարկ սննդամթերքի գործարաններում նախագծման, շինարարության ու վերանորոգման և հիգիենայի վերահսկման մասին:
Գրքի երկու ներածական գլուխներում նկարագրվում են նոր կամ վերակառուցված սննդամթերքի գործարանները, նրանց սարքավորումների կարիքները և տարբեր գործոններ, որոնք կարող են ազդել գործարանի նախագծման և շինարարության վրա:
Իր ականավոր խմբագիրների և միջազգային թիմի ներդրումների շնորհիվ այս գիրքը հանդիսանում է էական հղում գործարանների ղեկավարների և սննդի ինժեներների համար, նաև բոլոր նրանց համար, ովքեր ունեն ակադեմիական հետազոտությունների ոլորտում հետաքրքրություն:
ՀԻԴԵԽ-ի անդամների օգուտները
Էլսեվիերը սիրով տրամադրում է 30% զեղչ ՀԻԴԵԽ-ի բոլոր անդամներին վերը նշված գրքերի ձեռք բերման համար (որոնք գրված են ՀԻԴԵԽ - ի հեղինակների կողմից): Եթե Դուք հանդիսանում եք ՀԻԴԵԽ-ի անդամ և ցանկանում եք օգտվել այս հնարավորությունից, խնդրում ենք դիմել քարտուղարություն՝ նշելով Ձեր կապը ՀԻԴԵԽ -ի հետ:
Սննդամթերքի անվտանգության կառավարումը: Գործնական ուղեցույց սննդի արդյունաբերության մեջ
Այն ներկայացնում է արտադրական ամբողջ շղթայում ամբողջական, գործնական մոտեցում սննդամթերքի անվտանգության կառավարման վերաբերյալ: Այս գիրքը արժանացել է հեղինակավոր կոչման մրցանակի, 2015 թ.-ին արձակագիր մրցանակի և պատվավոր հիշատակվել է ամերիկյան հրատարակիչների ասոցիացիայի կողմից:
Եվրոպական սննդամթերքի օրենքների ձեռնարկ
Այս ձեռնարկը վերլուծում և բացատրում է ԵՄ-ի սննդամթերքի օրենքների ինստիտուցիոնալ, նյութական և դատավարական տարրերը՝ որպես հիմք ընդունելով սննդամթերքի ընդհանուր օրենքները: Ուշադրություն է հատկացվում միջազգային համատեքստին (WTO, Codex Alimentarius), ինչպես նաև մասնավոր չափանիշներին: Գիրքը նախատեսված է մասնագետների և գիտնականների համար և տպագրվում է սննդամթերքների օրենքների եվրոպական ինստիտուտի հետ համագործակցության արդյունքում և չի պարտադրում ունենալ նախնական գիտելիքներ օրենքի բնագավառում: Այն իդեալական է օգտագործել կրթական նպատակներով:
Փոքր քանակով սննդի արտադրության համար նախատեսված ուղեցույցներ
Այս ուղեցույցը տպագրվել է 2010 թ.-ի մարտ ամսին Իռլանդիայի սննդի անվտանգության մարմնի կողմից և այն կարելի է անվճար ներբեռնել FSAI կայքից: Ուղեցույցը ներկայացնում է նախաձեռնող խորհուրդների և գործող օրենքների մասին մանրամասներ այս ոլորտում, ինչպես նաև ստուգաթերթիկ այն չափանիշների վերաբերյալ, որոնք պահանջվում են փոքր քանակով սնունդ արտադրողներից: